Páginas

divendres, 21 d’octubre del 2022

6.7.3.4 Relé automàtic separador

 

Per tal de permetre el funcionament dels elements connectats a la bateria auxiliar i preservar la bateria principal per a ús exclusiu del vehicle, s’ha instal·lat un  relé separador automàtic de bateries, marca Audiobus, model SB12200, (SB12200 12 V, 120 A i pics 200A) per a instal·lacions de bateries addicionals en furgonetes, camper, autocaravanes i vaixells. Detecta automàticament el senyal D + de l'alternador.

Es tracta d’un relé similar al automàtic E-772 o el Nagares RDT / 3-12, amb la diferència que separa bateries a 13v (els altres a 12,6v), pel que és més apropiat per a bateries de tipus AGM o Gel , amb càrregues de flotació més altes.

S’ha instal·lat entre la bateria principal i secundària, aconseguint aïllar bateries quan el vehicle no està en marxa, evitant que la bateria principal es descarregui.

A diferència dels relés tradicionals, com el Nagares RLT / 180-12, la seva instal·lació és molt senzilla, no cal connectar-lo a la senyal de l'alternador o D +, només cal connectar les dues bateries al relé i aquest a massa.

L'interessant d'aquest relé de càrrega és que la instal·lació únicament és connectar les dues bateries entre si i intercalar el relé entre elles.



Característiques

* 200A Nominals, pic de fins a 280A

* Recomanat per alternadors de vehicles moderns

* Per a instal·lacions de 12V

* Mesures 45x45x60mm

 

Quan la tensió que arriba de l'alternador és superior a 13,5v, uneix les dues bateries, carregant la bateria secundària.

Quan la tensió és inferior a 13v, desconnecta la bateria secundària de la principal, evitant la descàrrega de la bateria principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada