Páginas

dimecres, 19 d’octubre del 2022

6.4 Neutres i négatiu de bateria

 


En el vehicle coexisteixen tres circuits elèctrics independents:

  • 240 VAC amb font de connexió exterior
  • 240 VAC amb font de l’inversor interior
  • 12 VDC   amb font de les bateries del vehicle amb negatiu a xassís

Els neutres dels circuits de 240 VAC exterior i “inversor intern” ,tot i que es poden unir a la “caixa de protecció i tall de 240 VAC”, estan separats en les seves respectives bornes de terra.

El negatiu de bateria 12 VDC connectat al xassís del vehicle s’ha mantingut aïllat dels terres de 240 VAC tot i que també es accessible a la mateixa “caixa de connexions 240 VAC”.

Cal tenir present que donat que es un vehicle mòbil, no es previsible l’esquema de connexió a on es pot acabar endollant (TT o TN) i si disposarem de tensió exterior de neutre o de terra ja sigui per tractar-se de connexions 400/240 VAC o 240/125 VAC. Amb aquet criteri hem considerat més oportú i més prudent mantenir totes les masses separades.

El circuit d’aigua es un circuit tancant i construït amb tubs i material aïllant (plàstic o PVC) i per tan no requereix les limitacions de distancies exigibles en una instal·lació domèstica o industrial.


TOTS ELS RETORNS DE NEGATIU DE TOTS ELS CIRCUITS DE 12 VDC ESTAN CONDUITS AMB FIL DE COURE FINS A LA BARRA DE NEGATIUS DE LA “CAIXA DE CONNEXIONS DE 12 VDC” I EN CAP MOMENT ES FA SERVIR EL CHASIS O LA CARROSSERIA DEL VEHICLE COM A ELEMENT CONDUCTOR DE RETORN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada