Páginas

dijous, 20 d’octubre del 2022

6.6.4.1 CARREGADOR DE 2ª BATERIA Marca, model i Característiques

 La funció del carregador de bateria es poder recuperar la càrrega de la bateria quan el vehicles es troba estacionat i connectat a una presa de tensió 240 VAC exterior.

El carregador es posa en marxa i s’atura amb l’interruptor 3 del “panell de control” que activa el relé de 12 VDC que talla el circuit de potencia de 240 VAC situat a la “Caixa de connexions 12VDC"



Carregador de bateries universal marca XUNCEL model DBC-1210 12VCC / 10A  controlat per microprocessador (http://www.xunzel.com/cast/xunzel-dbc-series.html) amb homologació CE


Ha estat dissenyat per recarregar bateries de plom àcid AGM, GEL, Líquides i Calci a 12V o amb un corrent de càrrega i tensió variable en funció del pas en què es trobin i recomanada per bateries entre 70-200 Ah.

Aquests carregadors es poden deixar connectats a les bateries indefinidament. Protegiran la bateria i maximitzaran la vida útil de la mateixa.

L’interruptor 3 situat en el “panell de control” permet arrancar i parar el carregador des de dins l’habitacle a través d’un relé situat en la “caixa de connexions 12 VDC”.







Full de característiques



Per més informació consultar manual d’usuari del carregador de bateria.

7 etapes de càrrega Etapes de càrrega:

  1.     Dessulfuració
  2. .   Arrancada suau (previst per recuperar bateries molt descarregades)
  3.     Bulk (o càrrega a corrent constant)
  4.     Absorció
  5.     Test (comprovació per sortir de l’estat de flotació)
  6.     Re-condicionar (estat de recuperació de càrrega)
  7.     Flotació (estat de càrrega finalitzada)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada