Páginas

dimecres, 19 d’octubre del 2022

6.6.2 Voltímetre i amperímetre 240 VAC

Situat a la part esquerra del vehicle sobre la  “Caixa de protecció i tall 240 VAC” i al costat del interruptors de la llum de la part de darrera del vehicle hi ha instal·lat un voltímetre i un amperímetre que s’activa automàticament quan el vehicle està endollat a una font exterior i senyalitza la tensió d’entrada i el consum en ampers del vehicle en 240 VAC. (Proveidor Aliexpres)

El conjunt disposa d’un transformador toroïdal que capta la corrent d’entrada en 240 VAC i està ubicat dins la caixa de protecció.

 

El voltímetre/amperímetre es un dispositiu bi-funció del tipus CA 50-500V 0-100A amb visualització LED i senyalitza la tensió d’entrada al vehicle abans del petit interruptor automàtic (PIA) de protecció i tall.

La connexió es fa amb una manega tèxtil de quatre conductors:

FUNCIÓ

color

codi collarí

Entrada 240 VAC

negra

00

Entrada 240 VAC

negra

00

transformador toroïdal

vermell/verd

230

transformador toroïdal

negre/marró

231




Per la col·locació del indicador sobre el panel de fusta s’ha fet servir una placa cega “LEGRAND NILOÉ step amb base de color NEGRE i marc de color negre que ha estat mecanitzada amb una corona de 22 mm per acoblar-hi el dispositiu indicador de la mesura.











S’ha deixat una coca de cable lliure blanc entre el registre de la caixa de protecció 240 VAC i el receptacle del voltímetre per fer de cable guia si cal passar en el futur un altre manega per el conducte.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada